Carebrick vochtbestrijding: advies & prijzen

Opstijgend en doorslaand vocht zijn vochtproblemen die vaak voorkomen. Er zijn verschillende methodes om deze problemen aan te pakken, die niet allemaal even goed zijn voor het milieu. Om het vocht in de muren op een duurzame én milieuvriendelijke wijze te bestrijden, kan gekozen worden voor het installeren van het Carebrick systeem. Deze innovatie vochtbestrijdingsmethode levert veel voordelen op, voor zowel de woning als het binnenklimaat.

Hoe werkt een Carebrick systeem?

Het Carebrick systeem bestaat uit keramische (gepatenteerde) kokers met elementen die in de buitenmuur van de woning worden geplaatst. De elementen in de kokers hebben twee openingen, waardoor er een natuurlijke luchtstroom plaatsvindt. Hierdoor wordt er een verdampingsproces in gang gezet en koelt de lucht in de kokers af. Er ontstaat nu een koudebrug, waar het vocht in de muur zich automatische naartoe verplaatst. Dit vocht wordt vervolgens met de natuurlijke luchtstroom naar buiten afgevoerd. Ook vocht dat zich in de binnenmuren van het huis bevindt, kan via deze weg de woning verlaten.Het Carebrick systeem is dan ook een perfecte methode om zowel doorslaand vocht als opstijgend vocht te bestrijden.

Wanneer kiezen voor Carebrick?

Doorslaand of optrekkend vocht zijn problemen die voor veel schade kunnen zorgen. Wanneer ze niet effectief bestreden worden, kan het leiden tot vochtkringen, schimmelvorming en zelfs schade aan de constructie van de woning. Ook voor het leefklimaat en de gezondheid van de bewoners kunnen deze vochtproblemen nadelige gevolgen hebben.

Om vocht in de muren te bestrijden zijn er verschillende methodes die kunnen worden toegepast. Vaak worden bij deze methodes chemische middelen gebruikt. Ook bieden ze niet altijd een permanente oplossing tegen het vocht.

Het Carebrick systeem is een blijvende, milieuvriendelijke en duurzame oplossing tegen meerdere vochtproblemen. Het kan zowel opstijgend vocht als regendoorslag aanpakken. Wanneer je regelmatig last hebt van vocht in de muren ten gevolge van meerdere vochtproblemen én je op zoek bent naar een permanente oplossing, die een gezond leefklimaat stimuleert, dan is het Carebrick systeem een goede keus.

Hoe Carebrick systeem plaatsen?

De installatie van de keramische kokers in jouw buitenmuur, wordt altijd uitgevoerd door een vakspecialist. Het is dus niet mogelijk zelf het Carebrick systeem te plaatsen. Bij het installeren worden er gaten over de gehele breedte van de muur geboord op ongeveer 35 cm boven het grondoppervlak. Vervolgens worden hierin de gepatenteerde elementen geplaatst. Gemiddeld worden er 2,2 kokers geplaatst per meter. Het Carebrick systeem is vaak al binnen 1 dag geïnstalleerd, waarna jij levenslange garantie hebt op het systeem. Het kan zowel toegepast worden op geïsoleerde als niet-geïsoleerde buitenmuren. Ook spouwmuren en enkelsteensmuren zijn geschikt voor de installatie van dit vochtbestrijdingssyteem.

Prijs

De kosten van het laten installeren van het Carebrick systeem zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn zowel de soort muur, de plek waar zich de vochtproblemen bevinden en de totale oppervlakte van de buitenmuur van invloed op de prijs. Dit laatste is logisch: hoe groter de oppervlakte van de buitenmuur, hoe meer kokers er geplaatst moeten worden en hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Gemiddeld kun je voor het aanschaffen van dit systeem rekenen op een prijs van €100,- tot €125,- per lopende meter.

Carebrick vs onderkappen

Opstijgend vocht kan ook effectief bestreden worden door onderkapping. Hierbij wordt de muur voorzien van een fysiek vochtscherm, waardoor water niet langer kan optrekken in de muren. Dit is een arbeidsintensieve methode, waarbij de muur als het ware wordt opgetild. Het onderkappen van muren vindt dan ook vaak plaats bij renovatiewerkzaamheden. Het is een stuk ingrijpender dan het plaatsen van het Carebrick systeem en kost ook veel meer tijd. Tevens moeten de muren na het onderkappen worden afgewerkt, terwijl dit bij het plaatsen van de keramische kokers niet nodig is.

Carebrick vs injecteren

Een relatief eenvoudige methode om opstijgend vocht te bestrijden is muurinjectie. Hierbij wordt er een vochtwerend product in gaten in de muur gespoten. Er vormt zich dan een chemische waterkering, die het grondwater tegenhoudt. Hoewel deze methode makkelijk kan worden toegepast, biedt het injecteren van de muren geen levenslange garantie tegen het vochtprobleem. In tegenstelling tot het Carebrick systeem moet muurinjectie dan ook na een aantal jaar herhaald worden. Daarnaast betreft het een chemisch middel dat in de muur wordt geïnjecteerd, dat schadelijk is voor het milieu. Carebrick is naast duurzaam ook milieuvriendelijk en wordt geïnstalleerd zonder gebruik te maken van chemische stoffen.    

Voordelen

Het installeren van een Carebrick systeem in jouw buitenmuur, heeft een heel aantal voordelen.

  • Bestrijdt vochtproblemen: Wanneer jouw buitenmuur voorzien is van het Carebrick systeem, zal zowel doorslaand als opstijgend vocht worden bestreden. Het vocht in de muren wordt naar buiten afgevoerd, wat ook het binnenklimaat ten goede komt. Naast dat vochtschade en schimmelvorming wordt tegengegaan, zal ook de luchtvochtigheid in de woning dalen. Door het Carebrick systeem bespaar je dan ook op de stookkosten en wordt een gezond binnenklimaat gestimuleerd.
  • Duurzaam en milieuvriendelijk: Carebrick is een duurzaam systeem dat op natuurlijke wijze het vocht uit de muren verwijderd. In tegenstelling tot veel andere vochtbestrijdingsmethodes, komen er bij het Carebrick systeem geen chemische middelen aan te pas.
  • Snelle installatie: Het laten plaatsen van de keramische kokers neemt vaak niet meer dan 1 dag in beslag.
  • check
    Permanente oplossing tegen vocht: Wanneer de kokers geïnstalleerd zijn, heb jij levenslange garantie op het Carebrick systeem. Daarnaast biedt het systeem de woning ook een levenslange oplossing tegen vocht in de muren.
  • check
    Meerdere toepassingsmogelijkheden: Het systeem van Carebrick kan worden toegepast in verschillende muren en allerlei soorten gebouwen; van gewone huizen tot monumenten. Het systeem is geschikt voor zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde muren en werkt zowel voor enkelsteens als spouwmuren.

Nadelen

Het Carebrick systeem is duurder dan bijvoorbeeld muurinjectie. Door de levenslange garantie en permanente bescherming tegen vocht, kan je echter flink besparen op de stookkosten. Het ‘echte’ nadeel van deze keramische kokers zit hem in de uitstraling van de gevel. Hoewel de elementen beschikbaar zijn in 3 verschillende kleuren, kan het systeem niet voorkomen dat het aangezicht van de woning veranderd. De kokers zijn echter wel in de gewenste kleur te verven, waardoor ze minder opvallen in de buitenmuur.

Vergelijk GRATIS offertes

Vergelijk GRATIS en vrijblijvend verschillende offertes voor vochtbestrijding. Zo bespaar je tot wel 40% !

Ontvang GRATIS offertes